Skip to main content

Donderdag 7 december 2023 - Effectiviteit van de opsporingsketen witwassen

From December 07, 2023 16:00 until 17:30
At Stibbe

Het bestuur van de VvFR nodigt u van harte uit voor de VvFR ledenbijeenkomst op donderdag 7 december 2023.

De ontvangst is vanaf 15.30 uur en het programma start om 16.00 uur.

De ledenbijeenkomst wordt gehouden bij Stibbe, Beethovenplein 10, 1077 WM Amsterdam

Het onderwerp is:

Effectiviteit van de opsporingsketen witwassen.

Sprekers zijn Anita van Dis en David Langenkamp.

Anita van Dis 180Anita van Dis is officier van justitie, gespecialiseerd in crimineel geld en landelijk coördinator afpakken. Het Openbaar Ministerie (OM) en de opsporingsdiensten hebben de laatste jaren met het aanpakken van illegaal verdiend geld flinke stappen gezet. En dat heeft effect gehad. Zo zijn het afgelopen jaar veel meer contanten en cryptomunten in beslag genomen. Deze criminele winsten kunnen via strafzaken worden afgepakt en worden teruggegeven aan de slachtoffers. Daarnaast is een recordaantal witwasdossiers bij het OM binnengekomen, dankzij betere samenwerking en informatie-uitwisseling tussen het OM en de opsporingsdiensten met private partijen

 

 

David Langenkamp 170David Langenkamp begon zijn carrière in de financiële sector. Hier werkte hij in diverse functies zoals corporate finance en IT-beveiliging. Vervolgens maakte hij de overstap naar de publieke sector waar hij al snel een passie ontwikkelde voor de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering. Binnen FIU-Nederland werkte David als sectorspecialist op het gebied van fintech, crypto en betalingsverkeer. Later kwamen daar banken en de gaming industrie bij. Inmiddels is hij team coördinator van het team dat zich bezighoudt met de voorlichtingstaak van de FIU-Nederland zoals beschreven in de Wwft.

David zal ons kort meenemen in de wereld van de FIU-Nederland om vervolgens in te gaan op de vraag waarom het werk van de Wwft-keten zo belangrijk is in ons land. Dit zal hij daarna illustreren aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden waarna hij afsluit met een aantal ontwikkelingen binnen de financieel economische criminaliteit.  

Programma:

16.00: Opening door Eveline Ruinaard (voorzitter) 

16:05: Presentatie Anita van Dis en David Langenkamp

17.00: Ruimte voor vragen/discussie

17.30: Borrel

Wij verzoeken u vriendelijk op tijd aanwezig te zijn. Bent u verhinderd, geef dat dan door middel van de button "Uitschrijven" aan. (Op dezelfde manier als u zich heeft ingeschreven).
Voor deze bijeenkomst kunt u aangeven of u een certificaat wilt voor 1.5 NOvA punt.


Bij Stibbe is geen mogelijkheid tot parkeren.