­
Slider frontpage
Vereniging voor Financieel Recht

Over de Vereniging voor Financieel Recht

De Vereniging voor Effectenrecht werd op 16 november 1992 opgericht. In 2013 werd de naam veranderd naar Vereniging voor Financieel Recht. Krachtens haar statuten heeft de vereniging ten doel het bevorderen van de belangstelling voor en de bestudering van het Financieel Recht. Zij tracht dit doel te bereiken onder meer door het uitgeven en bevorderen van publicaties en het houden van voordrachten.

De jaarlijks verschuldigde contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 75,-

Het lidmaatschap kan op elk moment ingaan. Opzeggen kan tot 1 december van het lopende kalenderjaar. Leden zijn op persoonlijke titel lid van de VVFR. De VvFR kent geen bedrijfslidmaatschap. Leden zijn derhalve persoonlijk verantwoordelijk voor het lidmaatschap en de contributie. Uw prive-adres is noodzakelijk wanneer u van werkgever veranderd en wij u niet kunnen bereiken. Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend voor berichten van en over de VvFR.

De statuten van de VvFR kunt u in PDF format HIER downloaden:

Donderdag 3 juni 202: Misverstanden over de SFDR

      Op donderdag 3 juni vond  een (digitale) ledenbijeenkomst plaats die gewijd was aan Misverstanden over de SFDR. Tijdens deze bijeenkomst werden presentaties gehouden door Linda Bloemen en Rosemarijn Labeur. Met de invoering van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) – vanaf 10 maart 2021 - moeten beheerders van alternatieve beleggingsinstellingen (abi’s) en beheerders van instellingen voor collectieve beleggingen (icbe’s) informatie over duurzaamheid vermelden in de prospectussen van de door hen beheerde (sub)fondsen. Linda Bloemen is legal counsel in het regulatory team van APG Asset Management en neemt als jurist deel aan het project binnen APG dat druk bezig is om de SFDR, met bijbehorende concept RTS, en de taxonomieverordening (met de aanstaande delegated act), daadwerkelijk binnen APG en voor de APG-klanten te implementeren. Rosemarijn Labeur is Advocaat (partner) bij Finnius en fellow, verbonden aan het IFR, onderdeel van het OO&R. Sinds 2005 houdt zij zich bezig met het financieel toezichtrecht. Zij focust zich op beleggingsfondsen en beleggingsdienstverlening. Daarnaast is zij gespecialiseerd in de regulering van financiële dienstverlening, zoals kredietverstrekking en verzekeringsbemiddeling. Rosemarijn adviseert nationale en internationale marktpartijen over de impact van toezichtregels op hun business.  

Secretariaat Vereniging voor Financieel Recht
Paul Pellastraat 234
7558 HM Hengelo
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
­