­

Donderdag 3 juni - Digitale bijeenkomst: Misverstanden over de SFDR

Van 03 juni 2021 16:00 tot 17:30
Bij Digitaal

Digitale ledenbijeenkomst donderdag 3 juni 2021

Op donderdag 3 juni zal een (digitale) ledenbijeenkomst plaatsvinden die is gewijd aan het onderwerp Misverstanden over de SFDR.

Tijdens deze bijeenkomst zullen presentaties worden gehouden door Linda Bloemen en Rosemarijn Labeur.

Met de invoering van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) – vanaf 10 maart 2021 - moeten beheerders van alternatieve beleggingsinstellingen (abi’s) en beheerders van instellingen voor collectieve beleggingen (icbe’s) informatie over duurzaamheid vermelden in de prospectussen van de door hen beheerde (sub)fondsen.

Linda Bloemen is legal counsel in het regulatory team van APG Asset Management en neemt als jurist deel aan het project binnen APG dat druk bezig is om de SFDR, met bijbehorende concept RTS, en de taxonomieverordening (met de aanstaande delegated act), daadwerkelijk binnen APG en voor de APG-klanten te implementeren.

Rosemarijn Labeur is Advocaat (partner) bij Finnius en fellow, verbonden aan het IFR, onderdeel van het OO&R. Sinds 2005 houdt zij zich bezig met het financieel toezichtrecht. Zij focust zich op beleggingsfondsen en beleggingsdienstverlening. Daarnaast is zij gespecialiseerd in de regulering van financiële dienstverlening, zoals kredietverstrekking en verzekeringsbemiddeling. Rosemarijn adviseert nationale en internationale marktpartijen over de impact van toezichtregels op hun business.

Agenda:
16:00: Inleiding door voorzitter Eveline Ruinaard.

16:00 – 17.30: Lezingen door Linda Bloemen en Rosemarijn labeur
17.30 – 18.00: Discussie met de leden

Locatie
Digitaal. U krijgt enkele dagen van tevoren de link toegezonden.

Voor deelname aan deze bijeenkomst krijgt u 1 NOvA-punt.

Inschrijven voor de bijeenkomst

Om zicht te hebben op het aantal deelnemers is het noodzakelijk dat u zich voor de bijeenkomst inschrijft.

Klik HIER om in te schrijven

 

­